23. 4. 2021.

Influenceri na Instagramu, programeri na GitHubu - a gdje si ti na drugom Job Fair Meetupu?

Upoznaj se s GitHubom i otkrij novi način predstavljanja svojih projekata poduzećima koja dolaze na drugi Job Fair Meetup!

Predstavnici 55 vrhunskih poduzeća dolaze na drugi Job Fair Meetup kada ćeš imati priliku upoznati ih na FER-u ili u KSET-u od 10 do 14. svibnja. Kako bi tvoje upoznavanje teklo glatko i brzo, donosimo ti aktualan i zanimljiv način na koji možeš pokazati svoje prošle i trenutne projekte - GitHub!

Pokaži svoje interese i granice 

GitHub kao platforma odlična je za predstavljanje tvojih projekata i upravljanje njihovim inačicama tako da javnosti ili ciljanim osobama putem objave izvornog koda manjih ili većih originalnih projekata pokažeš iskustvo i znanje u najdražem programskom jeziku ili mikrookviru. Svoje projekte možeš i vizualno prezentirati izradom vlastite stranice putem GitHub Pages alata. 

Osvoji poduzeća najboljim rješenjem!

Osim vlastitih ideja, korisno je pokazati i svoje inačice rješenja već poznatih problema poput Conway’s Game of Life koji je samo jedan od tipičnih zadataka s kojima se susreću gotovo svi juniori u svijetu razvoja tijekom učenja. Ako te više zanima industrija igri, slobodno izradi svoj spinoff starog klasika i time usmjeri svoje posjetitelje na svoju strast za igricama. Mobilne aplikacije također su veliki zagriz kojima pokazuješ vrsnost sinergije prijateljskog sučelja, upotrebljivosti i funkcionalnosti što je veliki izazov, pogotovo kada si na početku svoje karijere. 

Korak po korak!

Iako, neka te veličina ne muči. Svaki korisni dodatak ili skriptu koju izradiš tijekom svojeg studija koja ti je olakšala određeni posao i optimizirala jedan segment također pokazuje tvoj vrsni inženjerski mentalitet kojim nastojiš olakšati sebi i drugima svakodnevne procese što je veliki plus u razvojnoj industriji. Ipak, ako još nisi za razvoj vlastitog projekta, probaj sudjelovati na postojećima. GitHub kao platforma omogućuje da se uključiš na sve projekte čiji je kod dostupan javnosti i predložiš konstruktivne primjedbe, izmjene dijelova koda ili testiraš potpunost i kvalitetu projekta. Upravo takva suradnja također se cijeni u zajednici za razvoj aplikativnih rješenja.

Obrnutom psihologijom do petice

Svaki projekt koji objaviš kao javni, zainteresirani poslodavci mogu otvoriti i pregledati te će pritom paziti na određene karakteristike s kojima, ako i ti pripaziš, možeš ostaviti dobar dojam. Prvenstveno, pokaži svoju raznovrsnost u poznavanju programskih jezika i drugih alata te svoju sposobnost njihove međusobne integracije i miješanog korištenja. Pripazi da su projekti koje objaviš potpuni i stabilni tako da se projekt može koristiti i isprobati. Naravno, taj projekt tada treba i raditi što je originalno i zamišljeno, dakle, sve predviđene funkcionalnosti trebaju biti osposobljene i njihove performance trebaju biti optimizirane. A kako bi se svi posjetitelji projekta što bolje snašli u tvojem kodu, za to je potrebno pripremiti što detaljnije upute i objašnjenja te u posebnoj datoteci dokumentaciju projekta. Osim toga, dokumentaciju možeš voditi i u izvornom kodu uz pomoć komentara i logičnih te jasnih naziva varijabli i funkcija. Ispravno i korektno dokumentiranje svake promjene u kodu pokazuje pedantnost i napredak.

Postani dio promjene

Vidljivo je da je GitHub mahom postao vrlo popularno korišten alat za prikazivanje radova. GitHub se u dugogodišnjem iskustvu mnogih razvojnih inženjera pokazao korisnim i efektivnim za vlastitu, ali i timsku prezentaciju većih i manjih projekata. Ako želiš iskoristiti svoje novostečeno znanje, stiže ti odlična prilika! Prijavi se na drugi Job Fair Meetup u samo 3 koraka koristeći svoj životopis te predloži novi slogan Meetupa i možda osvojiš novi mobitel

Job Fair Meetup organizirat će se u skladu s važećim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite u trenutku održavanja.

Za više informacija prati naš blog na internetskoj stranici, lajkaj nas na Facebooku, prati na Instagramu i pretplati se na naš YouTube kanal. Drugi Job Fair Meetup organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Zadnje objave

Job Fair Meetup
KSET © 2021
Sva prava pridržana
Pitanja i odgovori
Kontakt
Job Fair
jobfair@fer.hr
Unska 3, Zagreb
Prati nas
InstagramFacebookYoutubeLinkedIn
Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija