28. 4. 2021.

Sigurnost podataka obilježava treći dan drugog Job Fair Meetupa!

I treći dan drugog Job Fair Meetupa nastavit će se punom parom ponuda široke palete poslovnih zanimljivosti za sve sudionike.

Dobro jutro frontendaši!

U srijedu, 12. svibnja 2021. na FER-u u A301 u 10 sati FINA organizira ReactJS radionicu te poziva sve zainteresirane frontend entuzijaste da se pridruže radionici i dobiju uvid iz prve ruke kako ReactJS izgleda u praksi.

Nakon ReactJS radionice, ostani u A301 i jer u 13 sati počinje radionica ReversingLabsa gdje ćeš simulirati kibernetički napad te u sklopu simulacije i upoznati metode i alate analize zlonamjernog programa, tj. analizu programa bez pokretanja zlonamjernog koda. 

Trajanje jedne radionice je 90 minuta, no ne zaboravi da nakon radionice imaš i 30 minuta za umrežavanje gdje ćeš moći u ugodnoj atmosferi razgovarati s predstavnicima poduzeća o čarima poslovnog svijeta. Nemoj propustiti priliku za vrhunsku praksu te pripremi na vrijeme svoj QR kod.

S FER-a u KSET koji otvara vrata talkovima 

Talkovi će biti podijeljeni u dva bloka, gdje će prvi blok od pet talkova početi u 10:00 sati. U prvom talku upoznaj 5x9 Networks koji će ti prikazat kako se uz korištenje novih tehnologija i dobrog razmišljanja može napraviti proizvod konkurentan na svjetskoj razini. Zatim na pozornicu dolazi Span koji će ti otkriti koliko nepredvidljiv poslovni svijet može biti i kako se poslovni put uistinu okrene preko noći. Ako te zanima odašiljenje radijskih i televizijskih programa, prijenosa slike, zvuka i podataka te interaktivni programi TV sadržaja, ne propusti talk koji donosi Odašiljači i veze. Nadalje, o primjeni akademskog znanja u poslovnom svijetu, govorit će ekipa iz Infobipa. Atos IT Solutions and Services sa svojim talkom zatvara prvi blok talkova i donosi ti zanimljivu priču o razvijanju i njegovanju hobija i interesa od početka studiranja pa sve do zapošljavanja što će ti otkriti na koji način su upravo ti interesi bili ključni za rad u Atosu.

Nakon prvog bloka talkova slijedi prvo umrežavanje koje počinje u 12:30 sati. Prvo umrežavanje pruža izvrsnu priliku za upoznavanje poduzeća iz prvog bloka talkova. Uz opušteni razgovor u ugodnoj atmosferi saznaj iz prve ruke sve što te zanima o prethodno spomenutim poduzećima, o njihovim poslovnim pothvatima, radnoj etici i naposljetku, o otvorenim poslovnim pozicijama.

Nakon prvog umrežavanja, slijedi drugi blok talkova koji počinje u 13:30 sati. Prvi talk drugog bloka donosi Mireo s novim pristupom koji koriste pri stvaranju baze podataka koja je sposobna za obradu preko milijardu zapisa. Nakon Mirea, OptimoRoute će ti pričati o stvaranju optimalnih rasporeda ruta te kako se postiže visoka dostupnost i efikasnost prilikom njihovog stvaranja. Ako i dalje žudiš za pričama i savjetima iz prve ruke koji se tiču pronalaska prvog posla i stjecanja iskustva, svakako nemoj propustiti Buckhill. Posljednji talk, ne samo drugog bloka, nego i dana držat će INFIGO IS i otkriti ti što čini dobrog stručnjaka za provjeru sigurnosti i tako te uvesti u svijet hakiranja.

Kako stručnjaci ostaju sigurni?

Nakon dvije radionice, dva bloka talkova i umrežavanja, slijedi prava poslastica na kraju dana. Predstavnici poduzeća ReversingLabs, Buckhill i INFIGO IS s izvanrednim profesorom na FER-ovom Zavodu za telekomunikacije, Marinom Vukovićem sudjelovat će u panel raspravi na temu Umreženi i sigurni: kako to rade stručnjaci. Panel rasprava počinje u 15:30 sati te se također odvija u KSET-u. Stručnjaci će razgovarati o zaštiti podataka, kibernetičkim napadima i krađama privatnosti koji svoj vrhunac dostižu s brzim razvojem tehnologije. Naglašavaju bitnost sigurnosnih zahtjeva te će nastojati posjetiteljima podići svijest o važnosti zaštite podataka te im približiti sveukupnu tematiku informacijske sigurnosti.

Kao i na prvom umrežavanju, uz opušteni razgovor u ugodnoj atmosferi razgovaraj s predstavnicima poduzeća koji su sudjelovali u drugom bloku talkova te saznaj sve o poslovnom svijetu što te zanima. Drugo umrežavanje počinje u 16:30 sati.

I dalje nije kasno za prijavu!

Prijavi se na drugi Job Fair Meetup u samo 3 koraka koristeći svoj životopis te predloži novi slogan Meetupa i osvoji novi mobitel

Job Fair Meetup organizirat će se u skladu s važećim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite u trenutku održavanja.

Za više informacija prati naš blog na internetskoj stranici, lajkaj nas na Facebooku, prati na Instagramu i pretplati se na naš YouTube kanal. Drugi Job Fair Meetup organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Zadnje objave

Job Fair Meetup
KSET © 2021
Sva prava pridržana
Pitanja i odgovori
Kontakt
Job Fair
jobfair@fer.hr
Unska 3, Zagreb
Prati nas
InstagramFacebookYoutubeLinkedIn
Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija