21. 4. 2021.

Zašto trebaš loviti poslove o kojima ne znaš puno?

Otkrivamo zašto se trebaš odvažiti i saznati više o sebi novim i nepoznatim poslovima na drugom Job Fair Meetupu!

Sanjaš o praksi u nekom poduzeću, ali misliš da je nemaš šanse dobiti? Čitajući popis uvjeta za posao lako odustaješ jer smatraš da ih ne zadovoljavaš? Ako si tek na početku studija sigurno se pitaš: “Zašto bi mene netko zaposlio kada ne znam ništa o struci.” Ne odustaj tako lako jer se najveći rizici najviše i isplate! Otkrivamo ti razloge zašto, ali i kako da si povećaš šansu za uspjehom u lovu na karijeru na drugom Job Fair Meetupu.

Što je poslodavcima zaista važno?

Imaj na umu da ne postoji savršeni kandidat, odnosno netko tko ispunjava sve kriterije. To znaju i poslodavci zato listu traženih osobina možeš više shvatiti kao smjernice, a ne kao strogi okvir. Ono što je poslodavcima važno je tvoja želja za radom i učenjem. Zainteresiranost i entuzijazam dovest će te dalje nego što misliš. Upravo zato je važno u svoj životopis navesti sve relevantne projekte, volonterske iskustva i sl. primjeri putem kojih su tvoje vještine došle do izražaja.

Izađi iz komfor zone!

Ako se prijavljuješ samo za poslove o kojima već puno znaš, kako ćeš dalje napredovati? Promjena rutine će te izbaciti iz ritma svakodnevice, ali nemoj to shvatiti kao nešto loše. Okolina u kojoj ti je na prvu sve novo i nepoznato potaknut će te da se razvijaš u raznim, novim područjima više nego inače. Upoznat ćeš nove ljude i steći nova iskustva koja će ti se kasnije višestruko isplatiti. Zato je dobro ponekad se prepustiti novih prilikama koje ti mogu život odvesti u totalno drugom smjeru i promijeniti ga na bolje.

Zašto bi mene izabrali?

Poduzeća traže mlade ljude koje zanima struka i žele sudjelovati u aktualnim projektima. Kao student na praksi vjerojatno ćeš dobit priliku vidjeti kako poduzeće interno funkcionira na manjim projektima. Malo po malo, savladat ćeš vještine potrebne za svoju poziciju i početi raditi na većim projektima, a to je upravo ono što poduzeća žele. 

Što sada?

Ako želiš iskoristiti svoje novostečeno znanje, stiže ti odlična prilika! Na drugom Job Fair Meetupu možeš upoznati predstavnike 55 tehnoloških poduzeća koja dolaze na FER i u KSET od 10. do 14. svibnja 2021. godine. Prijavi se u samo 3 koraka koristeći svoj životopis te predloži novi moto Meetupa i možda osvojiš i novi mobitel

Job Fair Meetup organizirat će se u skladu s važećim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite u trenutku održavanja.

Za više informacija prati naš blog na internetskoj stranici, lajkaj nas na Facebooku, prati na Instagramu i pretplati se na naš  YouTube kanal. Drugi Job Fair Meetup organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Zadnje objave

Job Fair Meetup
KSET © 2021
Sva prava pridržana
Pitanja i odgovori
Kontakt
Job Fair
jobfair@fer.hr
Unska 3, Zagreb
Prati nas
InstagramFacebookYoutubeLinkedIn
Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija