Općenito o Meetupu

Što je Job Fair Meetup?

Job Fair Meetup je događaj u trajanju od 5 dana koji će okupiti sudionike sličnih interesa kako bi sudjelovali u razmjeni znanja i međusobno se povezali. Svakog dana Meetupa jedna skupina poduzeća, koja je sastavljena s obzirom na industriju iz koje dolazi, predstavit će se talkovima, radionicama, panel raspravama, a imat će priliku umrežiti se sa studentima u opuštenoj atmosferi uz organizirano umrežavanje.

Koja je razlika između Job Faira i Job Fair Meetupa?

Razlika je što je Job Fair Meetup događaj u konceptu meetupa, odnosno nije sajam i nema štandova. Na Meetupu se studentima možete predstaviti držanjem talka, održavanjem radionice i organiziranim opuštenim umrežavanjem. Odlučite li se za talk, njega ćete držati u intimnoj atmosferi kluba KSET, a odlučite li se za radionicu, nju ćete održati u radnoj atmosferi učionice na FER-u.

Kako će izgledati naš štand na Job Fair Meetupu?

Na Meetupu nećete imati svoj štand, već ćete se studentima predstaviti držanjem talka, održavanjem radionice ili sudjelovanjem na panel raspravi. Ali ne brinite - iako neće biti štandova, pripremili smo organizirano umrežavanje nakon Vašeg bloka talkova ili nakon Vaše radionice.

Trebamo li sudjelovati na svim danima događaja?

Svako odabrano poduzeće predstavit će se na jednom danu događaja. Poduzeća ćemo raspodijeliti s obzirom na industrije iz kojih dolaze kako biste se predstavili studentima zainteresiranima za Vaše područje. Raspored po danima će biti definiran nakon odabira poduzeća.

Hoće li se Job Fair Meetup održati uživo ili online?

Trenutno planiramo da će se Meetup organizirati uživo. Međutim, u slučaju nepovoljne epidemiološke situacije, događaj će biti organiziran online.

O prijavama

Je li preostalo još koje mjesto za Job Fair Meetup?

Prijave za poduzeća traju do 26. veljače. Do tog datuma primamo prijave svih zainteresiranih poduzeća.

Prijavili smo se na Job Fair Meetup putem internetske stranice. Koji je sljedeći korak?

Prijavom putem naše internetske stranice poduzeća iskazuju interes za sudjelovanjem, no u slučaju da broj prijavljenih bude veći od naših kapaciteta, za sudjelovanje ćemo odabrati poduzeća prema sljedećim kriterijima: • sadržaj prijave, odnosno opisom talka ili radionice, • dosadašnja suradnja s FER-om i KSET-om, • sudjelovanje na drugim događanjima u organizaciji Centra karijera, • profil studenata koje zapošljavate, • industrija iz koje dolazite. U slučaju većeg broja prijavljenih, izabiru se poduzeća prema navedenim kriterijima neovisno o datumu prijave, a ostala poduzeća stavljamo na listu čekanja.

Hoće li se Job Fair Meetup održati uživo ili online?

Trenutno planiramo da će se Meetup organizirati uživo. Međutim, u slučaju nepovoljne epidemiološke situacije, događaj će biti organiziran online.

Kako povećati mogućnost odabira našeg poduzeća, iako nikada nismo sudjelovali na Vašim događajima?

Prijavnicu popunite što kvalitetnije. Obratite pažnju na to da što preciznije opišete poduzeće, Kada prijavljujete radionicu ili talk, razmislite koja tema bi studentima bila zanimljiva i relevantna, a da je unutar Vašeg područja djelovanja u kojem ste izvrsni. Sadržaj predavanja ili radionice opišite što kvalitetnije kako bismo dobili što bolji dojam o tome što želite prenijeti studentima. U slučaju da se ne možete odlučiti koju biste temu radionice ili prezentacije odabrali, možete nam se javiti s temama i kraćim opisima pa Vam možemo pomoći odabrati temu koja bi bila najzanimljivija studentima. I zapamtite, datum prijave nije kriterij odabira. Odvojite vrijeme i popunite prijavnicu što je kvalitetnije moguće. :)

Je li potrebno ispuniti sve podatke u prijavnici?

Važno je da ispunite sve podatke koji se od Vas traže u prijavnici. Kvalitetno ispunjena prijavnica jedan je od ključnih faktora za odabir Vašeg poduzeća za sudjelovanje na Meetupu. Razvumijemo kako je ponekad teško unaprijed odrediti tko će biti predavač ili voditelj radionice, ali zbog cjelokupne organizacije i promocije događaja, jako je važno da navedene podatke znamo na vrijeme. I ponavljamo, datum prijave nije kriterij odabira. Odvojite vrijeme i popunite prijavnicu što je kvalitetnije moguće. :)

Talkovi, radionice i panel diskusije

Kako je zamišljeno održavanje radionice i što je potrebno znati prilikom prijave radionice?

Radionica je zamišljena kao koncept u kojem ćete u vremenu od 90 minuta studentima prenijeti neko novo znanje ili vještinu. Preporučamo da je radionica što interaktivnija te da se koncentrirate na temu u kojoj je Vaše poduzeće izvrsno i koja će studentima dati dodatnu vrijednost na znanje koje stječu na fakultetu. Na koji ćete ju način koncipirati, zaista ovisi o Vama. Savjetujemo da već prilikom same prijave radionice što kvalitetnije opišete kako će radionica izgledati, koji je cilj i svrha te koncept radionice jer je kvaliteta prijavnice važan kriterij za odabir poduzeća i radionica za Job Fair Meetup.

Koliki je maksimalan broj studenata na radionici?

Preporuka je da na radionici bude 15-ak studenata kako bismo mogli poštivati sve epideomiološke mjere koje će za vrijeme Meetupa biti važeće. Studenti se prije Job Fair Meetupa prijavljuju za radionice koje promoviramo putem internetske stranice i društvenih mreža tako da možemo osigurati navedenu brojku sudionika

Što je osigurano za održavanje radionice?

Što se tiče organizacije radionica, mi osiguravamo učionicu, projektor i pristup Internetu. Bilo bi dobro da, ako već sada imate informacije, u prijavnici navedete trebaju li studenti ponijeti svoja računala i koja je potrebna konfiguracija računala kako bi se studenti znali na vrijeme pripremiti. Također, od studenata ne možemo tražiti i mi ne osiguravamo licence za programe koji Vam možda zatrebaju, stoga Vas molimo da to uzmete u obzir pri planiranju radionice te prema potrebi osigurate licence za potrebe radionice. Također, imajte na umu fakultetske obaveze studenata koji će potencijalno sudjelovati na radionici. Pobrinite se da pripreme za radionicu ne oduzimaju previše vremena kako studenti ne bi zbog ostalih obaveza odustali od sudjelovanja.

Job Fair Meetup
KSET © 2021
Sva prava pridržana
Pitanja i odgovori
Kontakt
Job Fair
jobfair@fer.hr
Unska 3, Zagreb
Prati nas
InstagramFacebookYoutubeLinkedIn
Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija