panel

utorak | 16:00 | KSET

Buzzwords u IT industriji

Zadnjih nekoliko godina gotovo je nemoguće proći kroz sajam poslova u tehnološkoj industriji bez da se susretnete s pojmovima poput strojnog učenja, dubokog učenja, big data, IOT, itd.. Iako su navedeni pojmovi svuda oko nas, studenti se često pitaju vrijedi li investirati vrijeme i novac u dodatne edukacije, odnosno hoće li im specifično obrazovanje u području koje je trenutno aktualno i u trendu, garantirati mjesto u industriji koja se bavi spomenutom tematikom.

o sudionicima

Memgraph
Dominik Tomičević is the CEO of Memgraph. Since elementary school, Dominik showed interest and competed in various computer science and math competitions where he met Marko Budiselic. After college, he participated in Microsoft’s Imagine Cup and was one of the 4 teams that won it in 2011, meeting Bill Gates in the process. After consulting for a couple of companies, he started noticing the lack of capabilities in the graph market and decided to kick off Memgraph with Marko.
Mireo
Dr. Ivica Siladić je član Uprave i voditelj razvoja u Mireu. Jedan je od osnivača tvrtke. Diplomirao, magistrirao i doktorirao na Matematičkom odsjeku PMF-a u Zagrebu.
Microblink
Matija Ilijaš magistrirao je računarsku znanost, s fokusom na područje računalnog vida i strojnog učenja. 2014. se pridružio Microblink-u kao student i od tada doprinosi razvoju tvrtke u jednu od vodećih u području ekstrakcije podataka koja se temelji na umjetnoj inteligenciji. Danas vodi AI odjel, u kojem timovi pomnim istraživanjem dolaze do najboljih rješenja za vrlo konkretne probleme Microblinkovih korisnika.