panel

utorak | 13:30 | KSET

Iza kulisa startupa: kako uspješno krenuti

Što je Startup? Kako procijeniti koja ideja ima najviše potencijala? Koji su prvi, neophodni koraci pri pokretanju vlastitog startupa? Ovo su samo neka od pitanja kojima želimo na panel raspravi studentima približiti koncept startupa te ih motivirali da se odvaže na izazovan i riskantan ali i potencijalno najunosniji potez u svojem životu. Za pokretanje startupa potrebne su mnoge vještine i znanja koje su za jednog studenta dosta neintuitivna, kompleksna i jednostavno daleka. Sjetite se svojih početaka i pokažite studentima prilike koje ostvaruju otvaranjem svojeg startupa!

o sudionicima

Memgraph
Dominik Tomičević suosnivač je i CEO Memgrapha. Tijekom studija na FER-u osvojio je Microsoft Imagine Cup, a nagradu mu je dodijelio Bill Gates. U 2017. godini Dominik je, prema Forbesu, imenovan jednim od 10 najboljih novih izvršnih direktora u Velikoj Britaniji. Strastven je oko distribuiranih sustava, algoritama i struktura podataka, te naravno grafova.
SofaScore
Ivan Bešlić (suosnivač i COO), kao FER-ovac i zaljubljenik u tehnologiju, oduvijek istražuje novitete na tržištu, a zajedno s prijateljem Zlatkom 2006. godine pokreće forum Cesarica.net. Iz kategorije sporta istog foruma nastaje produkt SofaScore – 2011. startup, a danas svjetski poznata tvrtka koja razvija aplikaciju za praćenje sportskih rezultata i statistika.
Photomath
Damir Sabol je uspješan hrvatski startup poduzetnik sa diplomom FER-a. Suosnivač je i izvršni direktor tvrtke Photomath, čija je istoimena mobilna aplikacija #1 na svijetu za učenje matematike s više od 220 milijuna preuzimanja na globalnoj razini. Damir je i suosnivač tvrtke Microblink, a prethodno u karijeri je bio i osnivač i izvršni direktor Iskona. Najviše uživa u razvoju inovativnih proizvoda koji se temelje na naprednim tehnologijama.
Fakultet elektrotehnike i računarstva
Matija Srbić diplomirao je na FER-u 2016. godine, nakon čega je pokrenuo startup Juvo – Home Friend kojeg je vodio tri godine. 2019. je preuzeo ulogu voditelja FER-ovog startup inkubatora SPOCK. Trenutno u sklopu Inovacijskog centra Nikola Tesla radi na više različitih inicijativa, ali i razvoju deep tech startup ekosustava.
Job Fair Meetup
KSET © 2021
Sva prava pridržana
Pitanja i odgovori
Kontakt
Job Fair
jobfair@fer.hr
Unska 3, Zagreb
Prati nas
InstagramFacebookYoutubeLinkedIn
Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija