panel

srijeda | 16:00 | KSET

Projektiranje i izrada elektroničkog sklopovlja u Hrvatskoj

Svima je poznato da Hrvatska definitivno nije svjetsko sjedište poluvodičke industrije, međutim brojni studenti i akademski djelatnici u prošlosti i sadašnjosti investirali su svoje vrijeme, trud i karijere u istraživanje i projektiranje elektroničkog sklopovlja, kao i za istraživanje novih koncepata u poluvodičkoj tehnologiji. Iako sama proizvodnja poluvodičkih komponenata nije fokus domaćeg tržišta, s kolegama iz industrije i akademske zajednice prodiskutirajte kakva je zapravo budućnost projektiranja sklopovlja i istraživanja novih tehnologija u spomenutoj tehnološkoj grani.

o sudionicima

Greyp Bikes
Robert Gotal radi u Greypu na poziciji Embedded Hardware Team Lead. Diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računalstva u području industrijske elektronike. Robert ima više od deset godina iskustva u istraživanju i razvoju, procesnom inženjerstvu, pogonskim sustavima i programiranju ugradbenih sustava u C jeziku.
GlobalLogic
Joško Rogulj je dio GlobalLogic-ove uspješne priče već više od 8 godina. Prvo je radio kao Senior embedded software development engineer / Software architect, a zadnje gotovo dvije godine obnaša funkciju Program Directora. Na trenutnoj poziciji vodi tim iskusnih Project Managera i 50 inženjera, u sklopu najvećeg GL-ovog projekta u Hrvatskoj. Projekt obuhvaća razvoj softvera za respektabilnog klijenta u automobilskoj industriji. Završio je FER 2006. godine, tadašnji smjer industrijske elektronike, a prije GL-a je iskustvo u domeni razvoja ugradbenog softvera stekao u RIZ Odašiljačima i HELM-u. Radio je i kao predavač na TVZ-u. U slobodno vrijeme bavi se plivanjem, trčanjem i sviranjem.
Fakultet elektrotehnike i računarstva
Prof. dr. sc. Adrijan Barić redoviti je profesor i predstavnik Zavoda za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave koji je diplomirao i magistrirao na tadašnjem Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bio je glavni istraživač na dva projekta bivšeg Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa: “Modeliranje elemenata i projektiranje brzih sklopova” i “Kvaliteta signala u integriranim sklopovima s mješovitim signalom” te se trenutno bavi istraživanjem na projektima sličnih tema što ga činim vrsnim stručnjakom u području električnog sklopovlja.