panel

četvrtak | 16:00 | KSET

COVID-19 i ICT poduzeća u doba pandemije

“Od sljedećeg tjedna radimo od kuće.” - rečenica koja se sigurno pojavila u mailovima većine ICT poduzeća početkom pandemije izazvane novim koronavirusom. Work from home duže je vrijeme pojam u tehnološkoj industriji na kojem su često zaposlenici inzistirali barem u ograničenom vremenu. Pored omogućavanja udaljenog rada, firme su se morale nositi s tekućim promjenama na tržištu uzrokovanima pandemijom, kao i potencijalnom financijskom krizom kao produktom pandemije i njenim utjecajima na zapošljavanje i održavanje radnih mjesta, trajnih ali i studentskih. U ovome panelu pojasnite kako se Vaša tvrtka nosila sa spomenutim poteškoćama te postoji li plan mjera za ublažavanje efekta budućih kriza ovoga tipa.

o sudionicima

Vertiv
Vedran Brzić je inženjer elektrotehnike i voditelj je cijelog inženjeringa za dizajn i proizvodnju modularnih datacentara u Vertivu. Diplomirao je na FERu 2006.godine, a u Vertivu je 12 godina, i prošao je put od početnog sistemskog inženjera sve do Senior Director of Engineering pozicije i nadređen je nekoliko inženjerskih odjela. Uz vrhunsko tehničko znanje odlikuje ga i veoma pristupačan i pozitivan karakter te spremnost na šalu.
Atos
Krunoslav Franić, project manager. U Atosu/Siemensu je više od 15 godina, od studentskih dana do danas. Inženjer elektrotehnike, već niz godina aktivno pliva u PM vodama. Ne samo da pliva već ih i oblikuje i time utječe na trendove. Certificirani je Atosov Senior expert, predan učenju i novim tehnologijama.
SofaScore
Ivana Mikanović je psihologinja s područjem interesa u organizacijskoj psihologiji, od 2018. zaposlena u SofaScoreu kao HR manager. Diplomirala je iz mjernih testova u organizacijskoj psihologiji ispitivanjem odnosa RIASEC profesionalnih interesa i Schwartzovih radnih vrijednosti. Tijekom završne godine studija radila je na adaptaciji testa integriteta. Najznačajnim edukacijama u dosadašnjem razvoju smatra edukaciju za izravni savjetodavni rad, edukaciju za kognitivno-bihevioralnog psihoteraputa, karijernog sasvjetnika, uporabu alata 4 sobe promjene, SDI certifikacijski program. Dinamika organizacije i potreba za stalnim učenjem i promjenom odgovara njenoj radoholičarskoj naravi te se u ovome polju želi razvijati i dalje.