panel

četvrtak | 13:30 | KSET

5G: revolucija mobilne mreže za koju zna cijeli svijet

Goruća tema pete generacije mobilne mreže zahtijevat će kratak povijesni pregled prve četiri generacije, njihovih granica mogućnosti, ali i potreba koje nisu mogle zadovoljiti zbog čega se krenula projektirati nova generacija. Koje izazove donosi to projektiranje i kakva je pozicija nove infrastrukture u Hrvatskoj pitanja su na koja ćemo tražiti odgovore. Naravno, raspravu ćemo zaokružiti predviđanjem budućnosti gdje ćete se moći osvrnuti na to što mislite da nas čeka, napredak pete, dolazak šeste generacije ili nešto treće?

o sudionicima

A1 Hrvatska
Zoran Arambašić, A1 Hrvatska, Direktor planiranja i razvoja radijske pristupne mreže. FER-ovac, dipl.inž. elektrotehnike smjer Radiokomunikacije, živi svjedok razvoja mobilnih telekomunikacija u Hrvatskoj od 2000. do danas te voditelj tehničkog programa 5G transformacije u A1 Hrvatska.
Maxtena
Petar Lovrić je entuzijast za tehnologiju i alumnij FER-a s iskustvom u telekomunikacijskoj industriji, pogotovo u području dizajnu antena i algoritama. Dobro poznaje svijet bežične mreže i trenutno radi kao antenski inženjer za američku tvrtku Maxtena koaj se fokusira na inovacije bežičnih tehnologija.
Fakultet elektrotehnike i računarstva
Prof. dr. sc. Gordan Šišul redoviti je profesor na FER-u. Područje njegovog interesa su elektroničke komunikacije s naglaskom na bežične komunikacijske mreže. Njegova uža specijalnost veže se uz obradbu signala u bežičnim komunikacijama te modeliranje i dimenzioniranje bežičnih sustava. Trenutno je predstojnik Zavoda za komunikacijske i svemirske tehnologije.
Ericsson Nikola Tesla
Miroslav Kantolić, stipendist Ericsson Nikole Tesle, diplomirao na FER-u, smjer Radiokomunikacije. Danas je Direktor u prodaji i član Izvršnog poslovodstva kompanije. Tijekom puna dva desetljeća radi na različitim pozicijama u međunarodnom okružju, pretežno vezanim uz mobilne telekomunikacije. Vodio je 5G transformacijski program u Ericsson NT.
Job Fair Meetup
KSET © 2021
Sva prava pridržana
Pitanja i odgovori
Kontakt
Job Fair
jobfair@fer.hr
Unska 3, Zagreb
Prati nas
InstagramFacebookYoutubeLinkedIn
Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija