panel

srijeda | 13:30 | KSET

Umreženi i sigurni: kako to rade stručnjaci

Zaštita podataka i obrana od neprijateljskih napada u svrhu zaustavljanja krađe privatnosti svoj vrhunac dostiže s trenutnim razvojem tehnologije. Uviđamo da sigurnosni zahtjevi moraju biti dio osnova pri razvoju programskih rješenja. No, pitanje je kako to predstaviti široj javnosti i studentima? Odgovarajući na pitanja o tome kako osigurati sigurnosne zahtjeve, kako podići svijest o važnosti zaštite podataka i kako zaštiti sustav od malicioznih napada, želimo publici predstaviti temelje sigurnosnih sustava koji će čuvati privatnost njihovih ih podataka i tako im približiti sveukupnu tematiku internetske, ali i informacijske sigurnosti.

o sudionicima

Buckhill
Marko Bursać je započeo svoju karijeru u Buckhillu kao student prije 4 godine. Danas radi kao DevOps inženjer, što u njegovoj svakodnevnici podrazumijeva provođenje raznih sigurnosnih testova kako bi se osiguralo pridržavanje najboljih suvremenih standarda u području sigurnosti podataka.
Fakultet elektrotehnike i računarstva
Dr. sc. Stjepan Groš je docent na Zavodu za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave. Stručnjak je za kibernetičku sigurnost, informacijsku sigurnost, istraživanja i upravljanje razvojem s velikim iskustvom od tehničke do strateške razine sigurnosti.
INFIGO IS
Jagor Čakmak posvetio je život informacijskoj sigurnosti. Još kao student počeo je raditi u abuse službi CARNetovog CERT-a, a nakon diplomiranja na FER-u, u Nacionalnom CERT-u razvijao je nove sustave i upravljao incidentima. Karijeru je nastavio u financijskoj industriji, a od 2018. svoje mjesto pod suncem našao je u Infigo IS-u kao dio tima za sigurnosno testiranje.
ReversingLabs
Robert Perica je u ReversingLabs-u na poziciji Principal Engineer i Threat Analyst Team Lead. Pridružio se tvrtki ReversingLabs 2012. godine kao Reverse Engineer te kontinuirano razvija svoju stručnost u području istraživanja sigurnosnih prijetnji. Često sudjeluje na događajima i konferencijama vezanim uz sigurnost gdje pokriva teme reverznog inženjerstva i analize zloćudnih programa, te pruža vrijedne uvide na temelju istraživanja sigurnosti računalnih sustava i formata datoteka.
Job Fair Meetup
KSET © 2021
Sva prava pridržana
Pitanja i odgovori
Kontakt
Job Fair
jobfair@fer.hr
Unska 3, Zagreb
Prati nas
InstagramFacebookYoutubeLinkedIn
Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija