O poduzeću

Memgraph je najbrža, in-memory, graf baza podataka na svijetu i mi pretvaramo složene podatke u optimalne odluke.

Događaji poduzeća

Buzzwords u IT industriji
Utorak, 20. 10. 2020. 16:00 | KSET
Zadnjih nekoliko godina gotovo je nemoguće proći kroz sajam poslova u tehnološkoj industriji bez da se susretnete s pojmovima poput strojnog učenja, dubokog učenja, big data, IOT, itd.. Iako su navedeni pojmovi svuda oko nas, studenti se često pitaju vrijedi li investirati vrijeme i novac u dodatne edukacije, odnosno hoće li im specifično obrazovanje u području koje je trenutno aktualno i u trendu, garantirati mjesto u industriji koja se bavi spomenutom tematikom.
Moj dan u Memgraphu
Utorak, 20. 10. 2020. 15:00 | KSET
Talk će dati kratak uvid u tipičan dan Memgraph inženjera. Ideja je prezentirati što se to radi duboko u core codebaseu Memgrapha i kako se zapravo razvija sustav za upravljanje graph bazama podataka. Bit će tu svega, od low-level primitiva, algoritama, korištenih tehnologija do organizacije i dobrih praksi. Sve što je potrebno da se na tržište stavi jedan kompleksan software proizvod.
Grafom do rješenja uz Memgraph
Utorak, 20. 10. 2020. 09:00 | A301
Cilj radionice je prikazati kako koristiti Memgraph za izvršavanje upita nad graf bazom podataka: od jednostavnih upita za kreiranje i ažuriranje grafa, preko naprednijih šetnji grafom uz DFS-a i BFS-a, do naprednijih graf algoritama kao što su najkraći put ili Page Rank. Brzim i efikasnim korištenjem graf baze, Memgraph omogućava optimizaciju poslovnih procesa. Na radionicu molim ponjeti laptop sa skinutim Memgraph docker image-om (https://download.memgraph.com/memgraph/v1.1.0/docker/memgraph-1.1.0-community-docker.tar.gz, https://docs.memgraph.com/memgraph/quick-start#docker-installation) i Memgraph Labom (https://memgraph.com/download#Lab-download).