Fakultet elektrotehnike i računarstva

O poduzeću

Vodeća smo nacionalna i regionalna visokoškolska i istraživačka ustanova s izvrsnim nastavnicima i studentima, čvrsto povezana s gospodarstvom, izvrsno organizirana i međunarodno prepoznatljiva.

Događaji poduzeća

Električni automobili
Ponedjeljak, 19. 10. 2020. 16:00 | KSET
Tijekom proteklog desetljeća razvoj električnih automobila kao ekološki prihvatljive i održive platforme doživio je procvat. Mnoge kompanije na tržištu, neke nove a neke i starije kojima ovo donedavno nije bio fokus proizvodnje plasirale su fenomenalne proizvode koji vožnju čine stvarno ugodnim iskustvom. Pored svih tih uspjeha ipak postoji par pitanja koja valja razriješiti; Koliko smo daleko od toga da domet električnih automobila bude jednak ili bolji od klasičnih? Kada će brzina punjenja baterije odgovarati brzini točenja dizela u motor? Koje tehnološke prepreke nas ograničavaju u primjeni električnih automobila na onoj razini koju želimo? Zašto su električni automobili i dalje luksuz te u kojem će trenutku konačne postati kao Renault 4 - auto za svakoga? Odgovore potražite u ovoj panel raspravi.
Projektiranje i izrada elektroničkog sklopovlja u Hrvatskoj
Srijeda, 21. 10. 2020. 16:00 | KSET
Svima je poznato da Hrvatska definitivno nije svjetsko sjedište poluvodičke industrije, međutim brojni studenti i akademski djelatnici u prošlosti i sadašnjosti investirali su svoje vrijeme, trud i karijere u istraživanje i projektiranje elektroničkog sklopovlja, kao i za istraživanje novih koncepata u poluvodičkoj tehnologiji. Iako sama proizvodnja poluvodičkih komponenata nije fokus domaćeg tržišta, s kolegama iz industrije i akademske zajednice prodiskutirajte kakva je zapravo budućnost projektiranja sklopovlja i istraživanja novih tehnologija u spomenutoj tehnološkoj grani.