DOK-ING

talk

ponedjeljak | 13:00 | KSET

Don't send a man to do a machine's job!

U današnje doba lako se zaigrati s izradom „smart“ uređaja čak i kad nisu potrebni. Mi se ponosimo da visoku tehnologiju dovodimo tamo gdje je to stvarno potrebno i gdje su ljudski životi u pitanju. Kroz strojeve u području razminiranja, rudarstva i kriznog menadžmenta naš moto postao je i naša misija.

O predavaču

Ivor Marković, magistar inženjer elektrotehnike, rođen je 1988. godine u Zagrebu, završio je studij elektrotehnike – smjer elektroenergetika na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, gdje je započeo i doktorski studij koji je još uvijek u tijeku. Profesionalnu karijeru započeo je Končaru – Mali električni strojevi kao projektant elektromotora i kočnica. Glavni zadaci bili su mu projektiranje niskonaponskih asinkronih strojeva, projektiranje elektromagnetskih kočnica, definiranje izolacijskog sustava stroja, te izrada raznih programa za poboljšanje rada Tehničkog ureda u kojem je bio zaposlen. U cilju proširivanja i dijeljenja znanja 2014. godine prelazi na Tehničko veleučilište u Zagrebu gdje u početku radi kao Asistent, ali ubrzo postaje predavač i nositelj kolegija Elektromotorni pogoni, Transformatori, Električne energetske pretvorbe, 3D modeliranje i 3D printanje. Uz posao na veleučilištu bavio se projektiranjem uređaja za kompenzaciju jalove energije i dizajnom industrijskih 3D modela te povremenim predavanjem na različitim institucijama kao vanjski predavač. Ivor je od 01.10. 2020. dio DOK-ING-ovog tima razvojnih inženjera elektronike u Odjelu istraživanja i razvoja.

O poduzeću

Vodeća hrvatska tvrtka u razvoju i proizvodnji daljinski upravljanih sustava za humanitarno razminiranje, podzemno rudarstvo i krizni menadžment. Tijekom 28 godina poslovanja, DOK-ING-ovi robotizirani strojevi koriste se u više od 40 zemalja diljem svijeta. Najznačajniji partneri DOK-ING-a su US Army, u području strojeva za razminiranje, te Anglo American Platinum, u području strojeva za rudarstvo.