GlobalLogic

talk

srijeda | 12:30 | KSET

Primjena Grafana, Loki, InfluxDB i drugih alata u sistemskoj analizi za autoindustriju

Saznajte iz prve ruke o korištenju modernih alata za izradu sustava koji omogućuje kontinuiranu (CI/CD) potporu sistemske analize kompleksnih sustava u Adaptive AUTOSAR okruženju tijekom razvoja, ali i njegova daljnjeg životnog ciklusa. Sustav omogućuje prikaz parametara i performansi promatranog sustava, automatsku detekciju i kombinirani prikaz anomalija sustava, kombinirani prikaz log zapisa i mnoge druge mogućnosti. Sustav odlikuje dinamički prikaz podataka, s mogućnostima pozicioniranja na željene razine detalja, s brzim i korisnički efektnim prijelazima na različite prikaze podataka i dojava uočenih anomalija. Navedene karakteristike čine ovaj sustav veoma korisnim u razvoju, integraciji i brzoj detekciji problema kod kompleksnih sustava u autoindustiji, posebice kroz prizmu razvoja „automobila budućnosti“ na kojemu rade GlobalLogic-ovi inženjeri.

O predavaču

Mario Rotim trenutno radi kao Senior Software Engineer u GlobalLogic-ovom uredu u Zagrebu. Nakon 25 godina iskustva u IT-u, još je jednako entuzijastičan oko izazova u domeni mikroelektronike, gdje je nebrojeno puta svjedočio kako je svaka nanosekunda bitna. Programiranje ugradbenih računalnih sustava u C-u, testiranje performansi i opterećenja sustava, C++ te razvoj hardware-a samo su neka od područja iz Mariove bogate lepeze tehničkih kompetencija.

O poduzeću

GlobalLogic je međunarodni lider u području razvoja softvera, Digital Product Engineering and Services R&D, u okviru čega klijentima pomažemo u dizajniranju, kreiranju i izgradnji inovativnih proizvoda, platformi i savjetovanju vezano uz digitalna iskustva.GlobalLogic Hrvatska prvenstveno se bavi rješenjima iz automobilske industrije, high-tech kao i telekomunikacijama i medijima. Mi smo dio globalnih razvojnih timova koji rade za tvrtke iz cijelog svijeta. Naši stručnjaci razvijaju inovativna rješenja koja se naposljetku koriste u domeni sigurnosti, komunikacije i optimizacije algoritama.