Inceptum

talk

četvrtak | 12:30 | KSET

Zašto mi (ne) radi internet u stanu?

Dali ste se ikad pitali kako se aktiviraju i nadziru telekom usluge (IPTV, Internet) koje koristite doma? Koje sve aktivnosti i procesi su potrebni kako bi vi mogli gledati Netflix ili slike na Instagramu bilo na mobiteli ili na laptopu? Što se događa kada vama ne radi WiFi ili pristup Internetu? Tvrtka Inceptum bavi se upravo takvim rješenjima za nadzor i upravljanje telekomunikacijskim uslugama. Razvijamo rješenja koja pomažu telekom operaterima da uspješno aktiviraju nove korisnike, nadziru sve sustave ključne za rad samih usluga i pomažu kod rješavanje detektiranih ili prijavljenih kvarova. Naša rješenja uključuje integracije sa postojećim sustavima, komunikaciju sa uređajima kroz razne protokole te različite načine analize i vizualizacije prikupljenih podataka. Cilj talka je pokazati kako telekom operateri rješavaju određene probleme i koje aktivnosti izvršavaju kako bi im korisnici bili zadovoljniji.

O predavaču

Igor Babić, iako magistrirao energetiku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, svoje područje interesa pronalazi u poslovnim procesima i IT-u. Nakon nekoliko godina rada kao poslovni analitičar i voditelj projekta, zadnje tri godine radi kao voditelj odjela za razvoj softwarea u Inceptumu. Uz vođenje odjela, koji trenutno broji 35 stručnjaka, vodi i nadzire razvoj Inceptumovih produkata kao i komercijalne projekte za razne korisnike iz telekom svijeta.

O poduzeću

Mi smo tim iskusnih tech entuzijasta i inovatora u razvoju i integraciji složenih softverskih rješenja. Stručnjaci smo za razvoj složenih softverskih rješenja za telekome, no na temelju tog iskustva ulazimo i u druge industrije. Kreiramo i integriramo rješenja za poboljšanje poslovnih procesa, usklađena s potrebama klijenta. Bavimo se sustavima operativne podrške u telekom okruženjima, upravljanjem mrežom i podatkovnim centrima, snimanjem i implementacijom poslovnih procesa, razvojem sustava prema potrebama klijenta te analitikom poslovnih podataka. Osnovani smo 2007 godine i trenutno naš tim ima više od 50 stručnjaka i programera koji rade na projektima širom svijeta.