Koios

talk

četvrtak | 12:00 | KSET

Real-time data warehousing

Kakvi izazovi vrebaju u spremanju i analizi podataka u vremenima kad tvrtke trebaju biti jako brze u odzivu, bilo prema poslovnoj prilici ili opasnosti, a ujedno se količina prikupljenih podatka drastično povećava te dolazi u raznim oblicima i s raznih izvora?

O predavaču

Nino Surjan je rođen u Splitu u vrijeme synthpopa i čudnih frizura, tamo završava III. gimnaziju, nakon čega školovanje nastavlja na zagrebačkom FER-u. Karijeru započinje u tvrtki Koios gdje danas obnaša funkciju direktora. Kroz cijeli radni vijek bavi se podacima te je u raznim ulogama sudjelovao na projektima u bankarskoj industriji u domaćem i međunarodnom okruženju, s naglaskom na upravljanje rizicima i primjenu regulatornih zahtjeva. Stekao je veliko iskustvo u analizi poslovnih procesa, modeliranju podataka, dizajnu i optimizaciji ETL procesa te upravljanju kvalitetom podataka.

O poduzeću

Koios je specijaliziran za poslovnu inteligenciju i razvoj aplikacija u financijskoj industriji u Hrvatskoj, regiji i šire. U području BI-ja radimo na Oracle, IBM, SAS i Microsoft platformama, aplikacije razvijamo u .NETu. Spajanjem s tvrtkom Beta Tau Beta proširili smo tehnološku lepezu Java razvojem te postali vodeći partner za Atlassian rješenja.