Microblink

talk

utorak | 12:00 | KSET

Curiosity killed the cat, but never a project manager

Jeste li se ikada zapitali koliko pitanja Project Manager postavi u jednom danu? Možda vam je najbolji indikator naša statistika da Project Manager šalje najviše Slack poruka od svih zaposlenika. Što zapravo radi PM tokom dana i kako pokreće kotačiće proizvodnje zajedno s drugim timovima? Zašto se project managere često poistovjećuje s hobotnicama i kako to žongliranje izgleda u R&D-u u Microblinku, ispričat će vam Project Managerica Mateja Škriljak

O predavaču

Mateja Škriljak je diplomirala Računarstvo na FER-u, a tijekom diplomskog studija je već radila u Microblinku. Nakon toga je radila 3 godine kao softverski inženjer u Microblinku, kao dio C++ tima zaduženog za implementaciju baznih komponenti svih SDK proizvoda. Posljednjih 9 mjeseci radi kao project manager u R&D-u, s ciljem poboljšanja razvojnih procesa u istraživanju i razvoju proizvoda.

O poduzeću

Microblink je tvrtka za istraživanje i razvoj tehnologije računalnog vida i inteligentne ekstrakcije podataka. Razvijamo softver (SDK i Web API) koji se integrira u aplikacije. Vjerojatno ste upoznali slikaj-i-plati SDK kojeg koriste sve banke u Hrvatskoj, ili Photomath aplikaciju koja je napravljena na temelju Microblinkove tehnologije. Prepoznavanje i čitanje računa, podataka za plaćanje, osobnih dokumenata i kreditnih kartica - naša tehnologija štedi vrijeme korisnicima unapređujem poslovnih procesa. Microblinkovu tehnologiju koristi preko 100 milijuna krajnjih korisnika u više od 60 zemalja diljem svijeta. Naš je cilj u potpunosti eliminirati ručno unošenje podataka i znatno unaprijediti poslovne procese i UX u aplikacijama.