Mireo

talk

srijeda | 11:30 | KSET

Modern databases' tips & tricks: compiling SQL queries into machine code

Kada gradite bazu podataka sposobnu za obradu milijardi zapisa, uobičajeni način rada jednostavno nije dovoljno dobar. Tradicionalne SQL baze podataka izvršavaju upite tumačenjem optimiziranog plana upita, no pokazalo se da je ovaj pristup prespor pa smo se odlučili za drugačiji, novi pristup. U ovom ćete razgovoru saznati koji je to novi pristup.

O predavaču

Zvonimir Jurelinac završio je FER prije tri godine, a radi kao software developer u Mireu od 2017. godine na razvoju SpaceTime baze podataka i sustava za pohranu i analizu ogromnih količina prostorno-vremenskih podataka. Njegov primarni zadatak je razvoj MSQL-a, Mireovog vlastitog SQL jezika za izvršavanje upita nad prostorno-vremenskim podacima pohranjenima u SpaceTime-u.

O poduzeću

Mireo je hrvatska tvrtka s 20 godina iskustva u razvoju navigacijskih, telematičkih i geoinformacijskih tehnologija. Netipični smo u onome što proizvodimo. Jedni smo od lidera na svjetskom tržištu te se ubrajamo u 5% svjetskih tvrtki koje imaju luksuz razvijanja vlastitih proizvoda.

Job Fair Meetup
KSET © 2021
Sva prava pridržana
Pitanja i odgovori
Kontakt
Job Fair
jobfair@fer.hr
Unska 3, Zagreb
Prati nas
InstagramFacebookYoutubeLinkedIn
Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija