ReversingLabs

workshop

srijeda | 11:00 | A301

Cyber attack: From delivery to response

Na simuliranom primjeru cyber napada prikazat će se metode i alati statičke analize zlonamjernog programa, što podrazumijeva analizu programa bez pokretanja zlonamjernog koda. Prikazat će se metode automatskog izvlačenja indikatora, istraživanje konteksta napada i grupiranje po sličnosti. Izvučeni podaci iskoristit će se za pisanje detekcijskih pravila u YARA-i, popularnom alatu kojeg sigurnosni stručnjaci koriste za istraživanje i detekciju zlonamjernih programa.

O voditelju radionice

Mislav Boroš je Senior Threat Analyst u ReversingLabsu gdje radi na rješenjima za detekciju i klasifikaciju malicioznih programa. Nakon diplome na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 2012. godine Mislav se priključio aktivnom sastavu OSRH, te kao časnik HV-a sudjeluje na međunarodnim NATO tečajevima i aktivnostima iz domene informacijske sigurnosti. Nakon službe u OSRH, Mislav je također radio kao specijalist za informacijsku sigurnost na projektima penetracijskog testiranja.

POtrebno za sudjelovanje

Za aktivno sudjelovanje na radionici potrebno je imati Kali Linux VM image (https://www.kali.org/downloads/) uz hypervisor po izboru. Potrebno je osigurati da je skup 'reverse-engineering' alata instaliran uz naredbu 'sudo apt install kali-tools-reverse-engineering' i 'sudo apt install yara'.

O poduzeću

ReversingLabs osnovan je 2009. godine s misijom pružanja organizacijama vrhunskih rješenja za otkrivanje prijetnji. Izrađujemo jedinstvene, automatizirane i skalabilne statičke analize datoteka, klasifikaciju zlonamjernog softvera i tehnologije lova na malware.

Job Fair Meetup
KSET © 2021
Sva prava pridržana
Pitanja i odgovori
Kontakt
Job Fair
jobfair@fer.hr
Unska 3, Zagreb
Prati nas
InstagramFacebookYoutubeLinkedIn
Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. Više informacija